Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mennyibe kerül nekünk?

Az egyik ingyenes a másik nem támogatott ma Magyarországon!

Ki fizet és miért s mindez mennyibe kerül nekünk?

Tovább a részletekhez>>>

Vagonkiállítás 2011.

Tisztelt érdeklődő pedagógusok és diákok!

A kiállítás megtekinthető naponta 08.00-17.00-ig díjmentesen.

Minden városban az első napon 11.00-órakor a kiállítás megnyitókra szeretettel várjuk az érdeklődőket.

Iskoláknak és intézményeknek ingyenes csoportos tárlatvezetés: Időtartama 30 perc.

Bejelentkezés szükséges: Novák Ilona 06-30-852-8018, info@eletmenete.hu

A 2011. évre tervezett vagonkiállítások városai és időpontjai:

Sopron: 03.07-11

Kőszeg: 03.21-25

Szombathely: 04.04-08

Esztergom: 05.16-20

Szentendre: 05.30-06.03


sof_the_house_of_terror_b.jpg „A Terror Háza Múzeum megnyitása történelmi mérföldkő. Azért jött létre, hogy örökre emlékeztessen az emberiség által azelőtt nem tapasztalt mértékű, intézményesített gonoszságra.”      Zbigniew Brzezinski


 Nyitva tartási idő    Keddtől vasárnapig 10–18 óráig.
                                     Hétfő szünnap.

      Belépőjegyek  
  Teljesárú jegy 1800 Ft.
                      Kedvezményes jegyek 900 Ft.

      Pénztárzárás 17:30-kor.

                               

 

                       


Wittner is leszavazta az egyetlen '56-os múzeum állami támogatását

 
A költségvetési törvényhez a Jobbik által benyújtott módosító javaslatok közt volt a kiskunmajsai 1956-os múzeumot és gyerektábort fenntartó alapítvány állami támogatása is.
A "forradalmi többség" - köztük Wittner Mária - nemmel szavazott a javaslatra, pedig a kulturális bizottságban még sikerült átnyomni 8:6 arányban.

Vajon a szemébe merne nézni Wittner Mária?
A Corvin köz legendás parancsnoka, Pongrátz Gergely által alapított, hazánk egyetlen '56-os múzeumának évi 30 milliós költségvetési támogatásában azért is bízhatott az indítványt benyújtó Dúró Dóra, Farkas Gergely és Novák Előd, mert a várpalotai Trianon Múzeumnak (mely szintén egyedüli a témában) jobbikos javaslatra sikerült 50 millió forintot kiszorítani.
 
Az Országgyűlés illetékes Kulturális és sajtóbizottságában több ülésen folyt vita a módosító javaslatokról. A december 15-ei jegyzőkönyv szerint Novák Előd felvezetője után a KDNP-s Pálffy István is támogatásáról biztosította a javaslatot, melyet végül szoros, 8:6 arányban támogattak.
 
Azonban míg a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége még mindig szerepelhet a költségvetési törvény kiadási oldalán, addig az '56-os múzeumot fenntartó alapítvány végül nem.
 
Pedig a kurátorok közt találjuk Lezsák Sándort is, aki képviselőként szintén leszavazta a javaslatot (akárcsak Pálffy István, korábbi szavaival ellentétben).
Mamelukként, mit sem tudva, miről szavaz, vagy pedig szándékosan?
 
Mindegy is... Wittner esetében azonban vélhetően megint csak arról van szó, hogy nem követte a szavazásokat, s így megint megszavaztattak vele minden szemétséget, ahogy korábban is sok nemzetellenes javaslatot.
Mert amúgy ő megtehetné, hogy kiszavaz, el is nézik neki hősi múltjára való tekintettel. Kár, hogy Marika néni ismét képviselőséget vállalt, korábbi ígérete ellenére...